headerwavessmall

Jurământul pro-life 

Jur să nu votez pentru, să susţin, sau să sprijin niciun candidat la o funcţie publică care are o poziţie pro-avort (pro-alegere) de politică publică.

Jurământul Pro-Life poate contrazice opiniile celor care ar opta pentru "câştiguri suplimentare" în lupta politică pro-life. Au fost 25 de ani de câştiguri suplimentare compensate prin pierderi elementare - strategia nu funcţionează. Starea naţiunii noastre este profetizată în Apocalipsa 09:21 "Nici nu s-au pocăit de crime, de vrăjitoria lor, curvia lor sau furtul lor."

Luând Angajamentul Pro-Life este un act de credinţă îndrăzneaţă. Trebuie să avem încredere în rezultatul pe termen lung, care este în mâinile lui Dumnezeu, chiar dacă pe termen scurt, rezultatul votului nostru (sau abţinerea) pare mic sau inutil. Jurământul spune că un compromis este inacceptabil atunci când este vorba de viaţa umană. De exemplu, atunci când îţi iei anjgajamentul promiţi să nu votezi pentru cei care spun că sunt pro-viaţă, dar insistă pe o excepţie în cazul de viol, incest sau de punere în pericol a vieţii mamei. Astfel de candidaţi au declarat public, de fapt, că avortul nu este o crimă în aceste cazuri. Ei au capitulat în faţa opoziţiei pro-avort, încurajând astfel de opoziţie pentru a crea propria lor varietate de excepţii. De asemenea, atunci când îţi iei angajamentul vei respinge votului pentru "cel mai mic dintre cele două rele". Aceasta din urmă poate fi un compromis devastator, deoarece le învaţă pe naţiuni că există tipuri de "pro-viaţă", care sunt acceptabile şi că avortul este negociabil.

Angajamentul Pro-Life ne conduce să votăm pentru viaţa în modul de necompromis al lui Dumnezeu. Iisus a spus: "Cine nu este cu mine este împotriva mea." Termenul de "pro-alegere" este o minciună eufemistică. Copilul nu are de ales. Bebeluşii au nevoie de noi să-i apărăm. Fiecare creştin are obligaţia de a participa la apărarea lor. Singura apărare adevărată şi eficientă este a statului de drept - o lege care ar interzice toate avorturile. Noi trebuie să votăm numai pentru persoanele angajate să treacă o astfel de lege. Da, aceasta este o singură problemă de vot. Avortul este problema preeminent moral-politică a epocii noastre! Noi insistăm ca dumneavoastră să faceţi Angajamentul Pro-Life!

Notă: În cazurile în care un candidat susţine o excepţie vag exprimată pentru viol, incest sau punerea în pericol a vieţii mamei, este necesar un discernământ atent şi decizia finală privind posibilitatea de a oferi sprijin nu pot fi uşor generalizate. O poziţie cu adevărat pro-viaţă nu are astfel de excepţii. Cu toate acestea, comparând un astfel de candidat cu alternativa care ar putea fi mai rea, trebuie examinat dacă candidatul va promova o poziţie complet pro-viaţă, dar va tolera un compromis negociat sau dacă candidatul cu nesaţ promovează şi se angajează să urmeze excepţiile de la început. Părerea noastră este că situaţia iniţială este destul de frecvent acceptată, probabil fără plăcere, în funcţie de gradul de angajare al candidatului la viaţă, deoarece el reprezintă binele, posibil amestecat cu răul, dar situaţia din urmă nu este acceptabilă pentru motivele menţionate mai sus.

SUS