headerwavessmall

Principiile Votului creştin

Brian Murphy, Ph.D.

  1. Protejarea vieţii celor nenăscuţi, a celor slabi, handicapaţi şi bolnavi în stadii terminale e de mare importanţă. Are prioritate asupra tuturor celorlalte probleme.[1] Prin urmare, votarea pentru această chestiune e foarte importantă.
  2. O persoană nu poate fi « pro-avort » şi creştin în acelaşi timp. Dacă sunteţi creştini, trebuie să fiţi pro-life şi să votaţi în consecinţă.[2]
  3. A fi corect din punct de vedere moral asupra chestiunilor non-life nu poate niciodată să scuze o alegere greşită în ceea ce priveşte atacurile directe asupra inocenţei vieţii umane.[3]
  4. A nu fi înregistrat la vot sau cu intenţie evitând urna electorală, e o ratare a doatoriei civice şi permite culturii morţii să-şi urmeze agenda.
  5. A fi înscris într-un partid ce are o platformă anti-viaţă e greşit, dacă nu se lucrează pentru a-i schimba platforma în pro-life.
  6. Făcând « jurământul pro-life » va ajuta cauza pro-life şi va păstra consistenţa morală a propriei comportări electorale : Jur să nu votez niciodată sau să susţin orice candidat pentru funcţii oficiale care are o poziţie politică publică anti-viaţă.
  7. Nu susţineţi candidaţii care adoptă argumentul, în timp ce ei personal se opun răurilor cum ar fi avortul; nu-şi pot forţa convingerile religioase asupra societăţii largi. O astfel de abdicare de la responsabilitatea de a fi un avocat al vieţii e o greşeală serioasă.[4]
  8. Acţiunea în lupta pentru a construi cultura vieţii nu poate fi scuzată pe temeiul că avortul e legea ţării.[5]
  9. Un vot pentru cel mai mic dintre cele două răuri în chestiuni de viaţă şi de moarte e un vot admis ca rău şi poate duce la încurcătură moarlă. Sunt opţiuni mai bune care sunt moral acceptate.
  10. Chestiunea vieţii are importanţă primordială în votului la orice nivel al guvernului.

[1] Trăind evanghelia vieţii: O provocare pentru catolicii americani, un statut al episcopilor catolici ai SUA, nov. 1998, par 5.

Notă: “Principiile votului creştin” nu a fost promulgată de episcopi. Oricum, documentul lor citat aici oferă un suport puternic.

[2] Nota de subsol 1, par. 33-34

[3] Nota de subsol 1, par.23

[4] Nota de subsol 1, par. 24

[5] Nota de subsol 1, par. 32.